Hallon & chokladscones

 
 
Min kompis Vickan har precis kommit hem från hela 10 veckors äventyr i Indien. Det fanns så klart mycket historier att berätta medan vi bakade och mumsade på dessa.
 

8 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

1 1/2 tsk bakpulver

1/2 dl socker

125 g smör

1 ägg

2 dl mjölk

100 g mörk choklad 70%

150 g frysta hallon

ägg och råsocker till pensling

 

Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.

Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.

Vispa samman ägg och mjölk och hacka chokladen grovt.

Blanda vätskan och chokladbitarna med de torra ingredienserna till en deg.

Vänd försiktigt i de frysta hallonen utan att de mosas sönder.

Platta ut degen, cirka 3 cm tjock, på ett mjölat bakbord och stansa ut scones.

Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över
råsocker.

Grädda dem tills de får en gyllene färg i cirka 10 minuter.

 


RSS 2.0