Chocolate chip orange cookies

Foto: Mathias Wadstedt
 
Bästa Mathias kom och hälsade på mig på väg upp till fjällen. Hälsade på gjorde även hans kamera och han hjälpte mig fota lite till bloggen. Typiskt mig att välja att baka platta cookies som är kluriga att få att göra sig bra på bild. Men goda är de, spröda cookies med smak  av apelsin, mandel och choklad. Jag hade inga mandlar hemma utan bytte ut lite av vetemjölet mot mandelmjöl, det funkade det med. Fler av Mathias fina bilder dyker upp i bloggen så håll utkik.
 
120 g mjukt smör 
1 dl socker 
1 st ägg 
1.5 dl vetemjöl 
0.5 dl havregryn 
0.5 tsk bakpulver 
0.25 tsk salt 
100 g mörka chokladknappar eller grovt hackad mörk choklad
100 g mörk kvalitetschoklad 70% 
Rivet skal från 2 apelsiner
1 dl sötmandel
 

Vispa smör och socker krämigt, rör i ägget. Vänd i vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt. Blanda i apelsinskal och choklad i degen. Rulla in kakdegen i plastfilm eller bakplåtspapper till en rulle (5 cm i diameter) och frys i cirka 30 min. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och grädda kakorna på bakplåtspapper i 200 grader, cirka 10 minuter.


RSS 2.0