Chokladmousse med rom och smörstekta valnötter

Pappa ville ha repris på chokladmoussen jag gjorde till hans födelsedag som dessert idag. Denna gång blev det en annan variant på mörk choklad smaksatt med mörk rom och toppad med grädde och smörstekta valnötter. Riktigt gott! Valnötterna gjorde susen för den här desserten. Jag hade nog kunnat ha i mer rom för den smaken försvann.
4-5 portioner
100 g mörk choklad, 86 %
2 äggulor
1 äggvita
2,5 dl grädde
2 msk mörk rom
Bryt chokladen i bitar och smält den i ett vattenbad.
Vispa äggvitan hårt.
Vispa grädden och blanda i äggulorna.
Blanda i Rom med chokladen. Rör ner lite av grädd- och äggblandningen i chokladen innan du häller chokladen i grädd- och äggblandningen. Vänd sedan försiktigt ner äggvitan i blandningen. Lägg moussen i serveringsglas och låt vila i kylen i minst en timme.
Stek några valnötter i rikligt med smör. Var försiktig så de inte bränns. Lägg nötterna att svalna.
Vispa grädde och klicka ovanpå moussen. Toppa med valnötterna