Lingonpaj

 

Mamma hade plockat fram lite lingon ur frysen och tänkt göra rårörda lingon… så blev det inte. Vi hjälptes åt att baka en lingonpaj istället. Trots att jag älskar pajer har jag faktiskt aldrig provat att baka paj på just lingon. Det var gott men kanske inte min favorit bland ljuvliga bär att gömma under pajsmulor. Originalreceptet var med ljust muscovadosocker vilket vi inte hade så vi blandade mörkt muscovado med stevia. Ingen aning om det är jämförbart men gott blev det i alla fall. Jag slängde i lite linfrön i smuldegen vilket gjorde den charmigt prickig och bidrog med lite knaster att tugga på.

 

¾ l lingon

¾ dl ljust muscovadosocker

1 msk potatismjöl

100 g kallt smör

3 dl vetemjöl

3 msk linfrön

 

Blanda lingon, socker och potatismjöl och häll upp i en pajform. Blanda smör, mjöl och linfrön till en smulig deg och häll smulorna ovanpå lingonen. Grädda pajen på 225 grader i ca 20 minuter. Ät den med vaniljsås eller vaniljglass.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0