Lingoncupcakes med saffransfrosting

Jisses vad länge sedan det blev något inlägg nu. Bloggen har fått ligga på is ett tag nu medan jag flyttat och börjat mitt nya jobb. Men lite bakning har det hunnit bli så det finns några bilder i kameran som kommer upp lite allt eftersom. Så här i juletider kan jag bjuda på en riktigt gammal bild. Den är från förra året då jag och Vickan kände att bak, glögg och struntprat var det bästa sättet att spendera kvällen på.
Ingredienser
125 g |
smör |
2 st |
ägg |
2 ½ dl |
strösocker |
1 tsk |
vaniljsocker |
2 tsk |
bakpulver |
2 tsk |
ingefära, malen |
3 dl |
vetemjöl |
1 dl |
äppelmos |
1 ½ dl |
gräddfil |
100 g |
vit choklad, hackad |
1 st |
ekologisk apelsin, det gula av skalet rivet |
1 ½ dl |
lingon, frysta |
100 g |
pistaschkärnor, hackade |
1 sats(er) |
frosting (nedan) |
till garnering: lingon, strössel, karameller eller sockerpasta |
|
|
|
Saffransfrosting: |
|
½ paket |
(0,25 g) saffran |
2 tsk |
rom eller apelsinjuice |
2 dl |
smetana |
200 g |
naturell färskost |
1 dl |
florsocker |
Kommentarer
Trackback