Hallonpaj

Jag tänkte lämna ett bidrag till Månadens sötsak som den här månaden har temat hemifrån.
Eftersom jag i tre år har pluggat i Uppsala har det blivit mitt nya hem. Den här pajen bakade jag som dessert till en middag med mina vänner en av de sista kvällarna vi var samlade i stan allihop. Därför får den representera hemifrån för mig nu när jag återvänt till de blånande bergen intill Siljan. En vanlig smulpaj med lite extra piff i smaken från mandelmassan. Så himla enkelt och gott, länge leve smulpajen. Det var en god paj och en mysig kväll tillsammans.
Pajen bakades lite på en höft så måtten är ganska oexakta.
Hallon
Knappt ½ dl socker
100 g mandelmassa
100 g smör
2 msk socker
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
Fyll en pajform med hallon. Strö över socker över hallonen och riv över mandelmassa.
Smält smör och rör i socker, havregryn och vetemjöl så det blir en smulig massa. Häll smulorna över hallonen och grädda pajen i 15-20 min i 225 grader.
Vi åt pajen med ovispad vaniljsås och rövarhistorier.
