Chokladmousse
För några dagar sedan fyllde min pappa år och då ville jag förstås göra något gott till honom. Eftersom han äter enligt lchf fick det bli en chokladmousse hämtad från Annika Dahlqvists ”LCHF snabbt och enkelt”. Den fick en precis lagom sötma och fin konsistens så den kommer nog att göras flera gånger. En klick vispad grädde och några hallon på toppen blev pricken över i:et.
4-6 portioner
150 g mörk choklad, gärna 70-80 %. Jag använde 100 g 55 %-ig och 50 g 86 %-ig choklad.
2 äggulor
1 äggvita
3 dl grädde
Bryt chokladen i bitar och smält den i ett vattenbad.
Vispa äggvitan hårt.
Vispa grädden och blanda i äggulorna.
Rör ner lite av grädd- och äggblandningen i chokladen innan du häller chokladen i grädd- och äggblandningen. Vänd sedan försiktigt ner äggvitan i blandningen. Lägg moussen i serveringsglas och låt vila i kylen i minst en timme.