Citronmarängpaj

Det här är en av mina absoluta favoriter. Den är så sötsyrlig, fräsch och underbart god. Den går inte så bra att frysa så bjud in några vänner som hjälper till att kalasa på den. Skulle det bli något över passar det perfekt att njuta av någon dag senare i solskenet med en kopp te och en bra bok.
4-6 portioner
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
Citronkräm:
3 dl vatten
1 ½ dl socker
6 msk maizena
1 ½-2 citroner, saft och skal
3 äggulor
1 msk smör
Maräng:
3 äggvitor
1 dl socker
Nyp ihop en pajdeg och förgrädda skalet i 225° ca 10 min.
Koka upp vatten, socker, maizena och citronsaft under omrörning. Rör ner äggulorna i krämen och låt den sjuda under omrörning (använd inte en stålvisp i aluminiumkastrull, då kan krämen bli gråaktig). Blanda sist i rivet citronskal och smör. Låt krämen svalna och häll den i pajskalet.
Vispa vitorna till hårt skum. Blanda försiktigt ner socker och bred marängen över citronkrämen. Sätt in pajen i ugnen på 150° tills marängen fått lite färg, ca 10 min, men passa den för marängen bränns lätt. Njut av den med lite vispad grädde till.