Banan & Chokladcupcakes och Citron & Halloncupcakes

Jag fick hela två cupcake-böcker i julklapp så när jag och kusinerna skulle bjuda resten av släkten på fika fick det förstås bli cupcakes. Vi passade på och gjorde två sorter medan vi ändå var i farten och såg till att göra en grundsmet som kunde användas till båda sorterna. Kusinerna valde banan & choklad- smak medan jag ville satsa på friskare citron & hallon. Båda gick hem hos släkten.

 

6 st av vardera sort

 

3 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

1 nypa salt

150 g tärnat rumsvarmt smör

1 ¾ dl socker

1 tsk vaniljsocker

3 ägg

 

Sikta ihop mjöl bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål. Vispa smör och socker ljust och luftigt med elvisp i en annan skål. Tillsätt äggen ett i taget i smörblandningen och vispa kraftigt mellan varje. Tillsätt de torra ingredienserna i omgångar och vispa på låg hastighet tills allt är blandat. Dela smeten i tvåskålar om du vill göra två sorters cupcakes. Smaksätt smeten (mängen nedan är den vi använde för en halv smet) och grädda sedan i 175 grader i ca 20-25 minuter. Cupcakesen måste svalna innan frostingen 

 

Banan & Chokladcupcakes

 

Smaksätt smeten med:

1 mosad banan

1 näve mörka chokladknappar eller grovt hackad mörk choklad

 

Frosting:

Till dessa blandade vi

Philadelphiaost

Hasselnötsmassa

Kakao

Florsocker

Några droppar ovispad grädde för konsistensen

 

 

Citron & Halloncupcakes

 

Smeten smaksatte vi med:

Skal från ½-1 citron

Saft från ½ citron

Ca 20 djupfrysta hallon

Citronen blandades i smeten medan hallonen trycktes ner i formarna, ca 3-4 hallon i varje cupcake.

 

Frosting

Philadelphiaost

Mosade hallon

Florsocker

Vi garnerade med överblivna citronskivor

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0