Kokostoppar

Bra recept kan man hitta lite varstans. Just det här fanns på påsen med kokos. Supersnabba och goda. Nästa gång kanske jag doppar dem i lite mörk choklad.
Ca 25 st
50 g margarin
2 ägg
1 dl socker
200 g kokos
Smält matfettet och låt det svalna. Blanda samman ägg och socker, vispa inte. Tillsätt kokos och matfett. Låt smeten svälla ca 10 min. Klicka ut den på bakplåtspapper eller välsmorda plåtar. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen ca 10-15 min.
Banan & Chokladcupcakes och Citron & Halloncupcakes
Jag fick hela två cupcake-böcker i julklapp så när jag och kusinerna skulle bjuda resten av släkten på fika fick det förstås bli cupcakes. Vi passade på och gjorde två sorter medan vi ändå var i farten och såg till att göra en grundsmet som kunde användas till båda sorterna. Kusinerna valde banan & choklad- smak medan jag ville satsa på friskare citron & hallon. Båda gick hem hos släkten.
6 st av vardera sort
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
150 g tärnat rumsvarmt smör
1 ¾ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Sikta ihop mjöl bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål. Vispa smör och socker ljust och luftigt med elvisp i en annan skål. Tillsätt äggen ett i taget i smörblandningen och vispa kraftigt mellan varje. Tillsätt de torra ingredienserna i omgångar och vispa på låg hastighet tills allt är blandat. Dela smeten i tvåskålar om du vill göra två sorters cupcakes. Smaksätt smeten (mängen nedan är den vi använde för en halv smet) och grädda sedan i 175 grader i ca 20-25 minuter. Cupcakesen måste svalna innan frostingen

Banan & Chokladcupcakes
Smaksätt smeten med:
1 mosad banan
1 näve mörka chokladknappar eller grovt hackad mörk choklad
Frosting:
Till dessa blandade vi
Philadelphiaost
Hasselnötsmassa
Kakao
Florsocker
Några droppar ovispad grädde för konsistensen

Citron & Halloncupcakes
Smeten smaksatte vi med:
Skal från ½-1 citron
Saft från ½ citron
Ca 20 djupfrysta hallon
Citronen blandades i smeten medan hallonen trycktes ner i formarna, ca 3-4 hallon i varje cupcake.
Frosting
Philadelphiaost
Mosade hallon
Florsocker
Vi garnerade med överblivna citronskivor
Blåbärscupcakes med limefrosting

Invigde ugnen i min nya lägenhet med att baka de här blåbärsmuffinsen på blåbären vi plockade uppe vid fäbodstugan. De blev nog gräddade en aning för länge för de vart lite för torra. Därför behövdes lite frosting. Här blev det en fräsch limefrosting som passade bra ihop med blåbären.
Ca 12 st
150 g smör
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 ägg
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl djupfrysta blåbär
Vispa smöret smidigt med socker och vaniljsocker. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt mellan varje ägg. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i smeten tillsammans med blåbären. Fördela i formar och grädda i 200 grader i ca 20 min.
Frosting:
Som vanligt måttar jag inte mina frostings utan smakar mig fram tills jag är nöjd. Den här innehöll:
Philadelphiaost
Florsocker
Skal och saft från lime
Jag garnerade med några blåbär på toppen.
